REIKI, DE UNIVERSELE ENERGIE

Reikibehandeling  | Leefregels 
Reikiposities  |  Zelfbehandeling  | 

reikisymbool.gif (2535 bytes)Wat is Reiki ?

Reiki is een Japans woord dat "universele levensenergie" betekent. Met het woord Reiki wordt de uit Japan afkomstige "Usui methode van natuurlijk genezen" aangeduid. Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt, energie te geven via de handen. Wij hebben de natuurlijke neiging onze handen precies op die plaatsen te leggen waar de genezende energie het meeste nodig is! Helaas zijn bij de meeste mensen de energiekanalen door een opeenstapeling van stressverwekkende ervaringen min of meer "dichtgeslibd", zodat zij in onvoldoende mate genezende energie kunnen doorgeven.

In
een Reiki behandeling wordt door een Reiki beoefenaar de energiebanen geopend waardoor de energie weer vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. Al tijdens de behandeling merk je duidelijk het verschil met voor de behandeling: je handen of voeten tintelen of worden warm, of je voelt op een andere manier dat de energie stroomt.  Reiki leer je in de eerste plaats voor jezelf. Wanneer je Reiki hebt gekregen, heb je de rest van je leven altijd iets "bij de hand" wanneer ziekte of psychische problemen op je weg komen, of dat nu bij jezelf, je gezinsleden of je vrienden is: 2 energierijke handen die je  kunt neerleggen, waar en wanneer het maar nodig is.

Reiki helpt om heel te worden

Een Reiki behandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Reiki neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing. Reiki kan worden toegepast bij (ernstige) chronische ziekten maar evengoed bij griep, ontstekingen en als "eerste hulp" bij verwondingen en botbreuken.

Reiki werkt op alle niveaus van je leven in: de kosmische energie geneest ook je emotionele pijn en helpt je onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken, waardoor de oorzaken van je lichamelijke problemen kunnen verdwijnen. Reiki energie ondersteunt je om je levensproblemen bewust zelf op te lossen, gebruikmakend van je aangeboren inzicht en je eigen kracht. Genezen met Reiki betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met je lichaam en geest, luisteren naar die taal en hen ondersteunen i.p.v.  met schadelijke middelen  ziektesymptomen te onderdrukken. Ziekte en pijn is immers niet voor niets een signaal van je lichaam en je geest om iets aan je situatie te doen... Jij maakt toch de keuze?
Met Reiki kan je ook op een makkelijke wijze baby's en kinderen helpen die ziek zijn, ook al weet je  (nog) niet wat ze mankeren.

Reiki is eenvoudig en natuurlijk

Reiki is een eenvoudige, natuurlijke manier om energie door te geven.
Je hoeft geen bijzondere begaafdheid te bezitten om Reiki te beoefenen, iedereen kan het leren. Open willen staan voor levensenergie, nieuwsgierig zijn naar de taal van je eigen lichaam is voldoende om jezelf het geschenk van Reiki te geven,  een geschenk dat je nooit meer kan worden afgenomen. Zijn de energiekanalen eenmaal open, dan blijft de energie altijd beschikbaar.
Reiki geven is even aangenaam als Reiki ontvangen. De warme, liefdevolle kosmische energie stroomt evenzeer door de gever als de ontvanger, beiden delen in de warmte en ontspanning.

De 3 graden van Reiki

Er zijn 3 graden in Reiki. De 1e graads Reiki cursus opent je energie kanalen en geeft je voor de rest van je leven een vrij doorstromende energie die je, wanneer je maar wil, aan kunt spreken voor jezelf en aan anderen door kunt geven. De 1e graads Reiki cursus is een afgerond geheel, waardoor je  Reiki "hebt".
Voor diegenen die na enige tijd Reiki 1 te hebben gebruikt het gevoel hebben dat ze intensiever met Reiki willen werken en er nog meer mee willen doen (o.a. afstandsbehandelingen geven en speciale ondersteuning bieden bij psychische problemen) is de 2e graads cursus in Reiki.
3e graads Reiki is het Reiki masterschap. Hier is geen standaard cursus voor, maar vindt in afstemming plaats tussen een Reiki master en de kandidaat. Het verloop hiervan is mede afhankelijk van de kennis en ervaring die de kandidaat al heeft opgedaan in het werken met energie en de mate waarin hij/zij kennis heeft van meerdere facetten van esoterie, psychologie en therapie.
Sinds april 2001 ben ik Reiki Master volgens het Usui principe.

| Volgende |

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-12-2013