VRAGEN OVER MASSAGE..

Voetfoto.jpg (2185 bytes)

Hoe gaat de behandeling?
Als je voor de eerste keer komt heb ik eerst een kort intakegesprek met je. Niet alleen de lichamelijke klachten waarvoor je mogelijk komt zijn van belang maar ook je werksituatie en andere zaken waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt en die je mogelijk veel energie kosten.
Bij de behandeling ga ik uit van een totale lichaamsmassage tenzij anders afgesproken.
Een
ontspannende massage is niet te vergelijken met een sportmassage, de aanraking is veel lichter. Om je te helpen ontspannen klinkt er op de achtergrond een rustig muziekje en er hangt een heerlijke geur in de behandelkamer die behaaglijk op temperatuur is gebracht. Lichaamsdelen die niet worden gemasseerd worden met een handdoek afgedekt.
Na de eerste behandeling zullen de klachten in de meeste gevallen niet direct verdwijnen, fysieke klachten kunnen zelfs in eerste instantie soms wat toenemen. Vergeet niet dat de meeste klachten in weken of maanden zijn opgebouwd... Na enkele behandelingen zal je echter merken dat de klachten geheel of grotendeels verdwijnen en je in ieder geval meer energie en innerlijke rust gaat krijgen.

Wat is aroma massage?
Aroma massage is een massage waarbij gebruik gemaakt wordt van een neutrale massage olie waaraan een kleine hoeveelheid 100% natuurzuivere etherische oliŽn wordt toegevoegd.  Etherische oliŽn zijn vluchtige oliŽn die via de slijmvliezen van de neus of via de huid opgenomen worden zodat zij hun heilzame werking kunnen doen. (zie Aromatherapie). Aroma massage wordt toegepast bij mensen die klachten hebben zoals vermoeidheid, lusteloosheid, depressiviteit, hoofd-, rug-, nek- en/of schouderpijn, algemene stressklachten, of gewoon: wanneer je jezelf eens wilt verwennen.
De specifieke aromaīs die ik voor je kies dragen er aan bij je ademhaling, lichaam en geest tot rust te brengen zodat je meer in balans komt.

Mag ik gemasseerd worden als ik ziek ben?
Er kan altijd wel iets en er zijn soms dingen die je beter niet kunt doen. Overleg met mij wat er aan de hand is en raadpleeg, als je je zorgen maakt, een arts. Positieve aandacht voor je lichaam en aangeraakt worden kunnen juist heel belangrijk zijn. Massage hoeft niet altijd diep en veel te zijn.

Als ik alleen zere schouders heb, waarom is het dan toch beter om mijn hele lichaam te laten masseren?
Veel klachten uiten zich ergens maar werken in je hele lijf door. Stress bijvoorbeeld. Ook wordt er spanning vaak ergens anders fysiek gecompenseerd of komt de oorzaak van een andere plek of is algehele spanning de oorzaak. Nek- en schouderproblemen gaan bijvoorbeeld vaak gepaard met klachten in de onderrug. Om je hele lijf meer in balans te krijgen adviseer ik altijd een volledige massage.

Ik vind massage zo pijnlijk?
Integratieve massage hoeft geen pijn te doen. "Hoe meer pijn hoe beter" klopt ook niet. Zachte massage kan soms erg diep gaan. Geef aan wat prettig voor jou is. Zijn er echt "knopen" in de spieren dan behandel ik die meestal voor en na met hotstones, waardoor de behandeling minder pijnlijk is.
Een fysiotherapeut doet soms wel pijnlijke dingen, het kan technisch nodig zijn. Dat is dan ook geen ontspanningsmassage..
 

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 05-05-2020