Reiki, massage, mediation en counseling


 

Welkom op de website van Reikiwest, de praktijk voor Reiki, massage, mediation en counseling in Haarlem.

Laat ik mij even voorstellen.. Jos van Rijn. Ik ben een professioneel opgeleide massage therapeut, counselor en Reiki Master.  In mijn praktijk aan huis geef ik al meerdere jaren massage- en Reiki behandelingen, daarnaast beoefen ik counseling en mediation.


Werken met al deze therapievormen heeft veel invloed op mijzelf gehad: ik maak duidelijke keuzes, volg in belangrijke mate mijn gevoel en heb daardoor meer rust in mijn lijf gekregen. Deze rust stelt mij in staat me goed af te stemmen op jouw energie waardoor ik de behandeling gerichte inhoud en een persoonlijke vorm kan geven.
Om die reden maak  ik slechts een beperkt aantal afspraken per dag om 100% aandacht aan jou te kunnen geven en niet, gedwongen door de tijd en volgende afspraken, een behandeling vroegtijdig te moeten inkorten of af te breken.
 

Massage
Meer dan 25 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met massage. Ik volgde gedurende enkele jaren diverse massage opleidingen (klassieke massage, rebalancing massage, holistic pulsing en polariteitsmassage) en werd geraakt door het effect van massage op lichaam en geest.  Regelmatig volg ik nog trainingen om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

De holistische massage die ik geef is niet alleen op spieren gericht maar ook op geestelijke ontspanning, waarbij ik elementen en technieken uit de haptonomie gebruik. Het Griekse woord ‘Holos’ betekent ‘volkomen’, wat betekent dat ik bij de massage de hele mens bij de behandeling in ogenschouw neem. Dankzij jarenlange ervaring met diverse massagevormen kan ik de behandeling helemaal op jouw behoefte afstemmen.
Specifieke ervaring heb ik met de begeleiding van R.S.I. (KANS) patiŽnten:
omdat ik zelf patiŽnt ben geweest heb ik veel ervaring met de verschillende behandelmethodes opgedaan en mij daar later specifiek verder in verdiept, waardoor ik je een goede begeleiding kan geven naar je herstel.
Ook kan ik je goed behandelen met sportblessures en je de nodige adviezen geven om genezing te bespoedigen.

Voorop staat:
 een massage is gewoon lekker. Je hoeft niets te mankeren om je regelmatig te laten masseren..
Je zult merken dat het je goed doet, je lijf weer soepel maakt en je heerlijk ontspant.. even loskomen van alle dagelijkse beslommeringen, even tijd en rust nemen voor jezelf...
Een massage van plm. 5 kwartier kost slechts 50 euro, de laagste prijs in de regio voor een professionele massage!Hotstone massage
Je
kunt bij mij ook terecht voor een Hotstone massage ! Bij deze massage wordt het lichaam eerst met de handen gemasseerd en daarna nabewerkt met hete stenen. Dit heeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan doorstromen. De basaltstenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Door de combinatie van warmte en beweging wordt er dieper in het spierweefsel gewerkt, wat de massage effectiever maakt. Na de massage worden hotstones zonodig op energiepunten gelegd, het voelt dan alsof warme handen nog overal energie door blijven geven, een zeer prettige ervaring.
Voor hotstone massage geldt dezelfde prijs als voor de holistische massage.

Reiki
Sinds 2001 ben ik Reiki Master volgens het Usui principe.  Naast specifieke Reiki behandelingen geef ik ook Reiki tijdens de massage indien daartoe aanleiding is.
Ik behandel ook (met veel succes..!) mensen op afstand met Reiki.  Gelet op het aantal aanbieders van Reiki cursussen in de regio doe ik zelf geen inwijdingen, maar verwijs je graag door naar een Reikimaster in wie ik vertrouwen heb.
Een
Reiki behandeling  van een uur kost slechts 30 euro.

Counseling

In counseling begeleid ik je bij het verhelderen van je probleem en het maken van (nieuwe) keuzes of het omgaan met dan wel het loslaten van oude gewoonten en emoties. Vaak heeft de rijstebrij aan problemen waarin je voor je gevoel zit een kernbegrip waarmee je aan de slag kunt: ervaren wat je wil, (h)erkennen wat je daarin belemmert en een weg zoeken om er weer uit te komen! Samen analyseren we het probleem, samen zoeken we oplossingen en ik moedig je aan om aan de slag te gaan om uit de spiraal te komen.. Inmiddels heb ik veel mensen succesvol mogen begeleiden.

Mediation
In persoonlijke en zakelijke contacten tussen mensen kunnen meningsverschillen of communicatiestoornissen voorkomen waaruit een conflict kan ontstaan. Indien men ondanks dit conflict toch met elkaar moet blijven omgaan (bijvoorbeeld omwille van zakelijk of persoonlijk belangen) kan dit leiden tot hoog oplopende spanningen en stress.
In het meeste geval komen mensen zelf tot een oplossing van het conflict. Soms echter is hulp van een derde nodig om te bemiddelen tussen de partijen. Als Mediator help ik bedrijven, organisaties en particulieren bij het oplossen van conflicten en begeleid ik onderhandelingen tussen partijen vanuit hun beider belangen. Doel van de mediation is te komen tot een gezamenlijk gedragen oplossing en optimaal resultaat.

Cadeau idee
Je hebt een heel erg goeie band met je vriend of je vriendin, en je vraagt je af waarmee je hem of haar deze keer eens kan verrassen?
Een fantastisch alternatief: verras hem of haar eens met een bijzonder geschenk: een massage of een Reiki sessie.  Een waardebon voor een massage of een Reiki sessie is altijd welkom en blijft twee jaar geldig!  Prijs: Reiki 30 euro, massage 40 euro. (Ook voor andere bedragen is vanaf 15 euro een waardebon op aanvraag beschikbaar.)SPREUK VAN DE DAG!


Nieuwsgierig geworden?? Kijk eens op de betreffende pagina's of 
neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie..
Jos van Rijn , Prof. Kouwerstraat 5, 2035 CA HAARLEM
 telefoon
023-5334751

Klik HIER voor een korte routebeschrijving 


De site is op 05-05-2020 aangevuld
U bent bezoeker