Wat is tantra?

Tantra is een levenswijze waarbij liefde, acceptatie en leven in het NU centraal staan. Tantra is een gevoelsleer op lichaams-, emotioneel-, spiritueel- en energetisch niveau. In Tantra wordt je in contact gebracht met jezelf in een proces van leren geven en ontvangen en acceptatie van licht en donker. Liefde, intimiteit en seksuele energie (een hele sterke levensenergie) zijn belangrijke aspecten waarmee wordt gewerkt. Je verbindt hart- en seksenergie, aarde en kosmos. Jouw kern is als een atoom waaromheen alle planeten draaien. Je ervaart weer dat je deel uit maakt van een groter geheel, je bent een onmisbare energie waardoor alles heel en compleet is.
(Lichamelijk) Contact en intimiteit wordt vaak direct verbonden aan seksualiteit. Als je iemand aanraakt wordt dat in de Westerse maatschappij al snel als 'seksueel' gezien. Als je diep in de ogen van iemand kijkt dan denkt men ook vaak dat er meer achter zit dan alleen een warme verbondenheid te voelen. In Tantra leer je te zien en te ervaren dat het één niet logischerwijs op het andere hoeft te volgen en de genoemde voorbeelden niet per definitie een seksueel vervolg hoeven te hebben. In tantra moet trouwens per definitie helemaal niets.
In Tantra maak je weer contact met je hart en je verlangens en leer je beter te voelen wat je wilt en hierin bewust keuzes te maken. Waarom heb je soms moeite met contact en intimiteit? Zijn jouw grenzen de grenzen van jezelf of die van je familie, de omgeving of de maatschappij? Alleen jij kunt je grenzen bepalen en die veiligheid scheppen die jij nodig hebt door eerlijk naar jezelf en je omgeving te zijn. Tantra geeft je meer contact met je lichaam en dat wat je werkelijk wilt...
 
Tantramassage
Hoofddoel van een Tantra massage is het openen van de "shumma", het energiekanaal dat zich in de kern van je wervelkolom bevindt en de zeven belangrijkste chakra's (knooppunten in onze energiebanen) met elkaar verbindt. Alleen dan kan de Kundalini, de energie die ieder mens van nature als basisenergie gebruikt, tot in alle uithoeken van je lijf doordringen. Kundalini (uitspraak: koendalinie) is de  in Indiase yoga en Tantrische geschriften beschreven spirituele kracht die in alle mensen aanwezig is. Omdat we allemaal blokkades in sommige chakra's hebben opgebouwd is het nodig deze blokkades eerst op te heffen. In een Tantrische massage worden daarvoor speciale technieken gebruikt maar zonder jouw medewerking zal het effect beperkt blijven. In de Tantramassage zal je gevraagd worden mee te ademen met de stroom en de bewegingsimpulsen van je lijf te volgen:
volg de stroom, go with the flow. Het lichaam komt daarmee uiteindelijk in een staat van puur gericht zijn op ontvangen en je eigen energie ervaren. Je leert meer en intenser te genieten en je levensenergie van top tot teen door heel je lichaam te voelen  en niet alleen door een deel van je lichaam.
  
Bij een Tantramassage staat het opwekken van Kundalini energie centraal. Deze belangrijke levensenergie wordt al masserend over je lijf verspreid. Uiteindelijk wordt de Kundalini energie omgezet in een ander soort energie dat bijdraagt aan de verruiming van je spirituele bewustzijn en waarbij je steeds meer vanuit je hart en steeds dichter bij je ware zelf naar buiten kunt treden. En dat is waar het bij Tantra echt om gaat... Tantra kan ook zeer ondersteunend zijn bij het verwerken van negatieve seksuele ervaringen of een negatief zelfbeeld.
Ieder mens, van baby tot grijsaard, heeft er behoefte aan om regelmatig liefdevol aangeraakt te worden. Een aanraking geeft een gevoel van acceptatie, het er mogen zijn en van lichamelijk en geestelijk welbevinden. De liefdevolle aanraking is dan ook de kern van de Tantramassage. Een Tantramassage is een zeer tedere, sensuele ontspanningsmassage waarbij iedere centimeter van de huid wordt gemasseerd. Juist door zachte en langzame strelingen krijg je meer contact met je lichaam, kom je dichter bij je gevoelens en kan je je geest verruimen. Je hele lijf wordt op een subtiele taoïstische wijze aangeraakt waardoor er veel energie wordt opgewekt. Uiteraard geschiedt de massage in een sfeer van vertrouwen en veiligheid, waarbij jouw grenzen nadrukkelijk worden gerespecteerd. De prijs van een Tantra massage is gelijk aan die van een standaard massage, namelijk 40 Euro.

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 30-05-2016