Polariteitsmassage

Polariteitsmassage is in het begin van deze eeuw ontwikkeld door dr. Randolph Stone, een osteopaat . Hij ontwikkelde de polariteitstherapie waarbij massage het belangrijkste onderdeel is naast aandacht voor voeding, polariteitsyoga en het gesprek. Polariteitmassage is een massage techniek die als doel heeft de energiebanen in ons lichaam in evenwicht, in polariteit te brengen, een holistische massage die op fysieke en emotionele lagen de balans herstelt.
Door ons lichaam stroomt levensenergie. Bij (over)vermoeidheid of klachten raakt de levensenergie uit balans. Er kunnen energieophopingen of blokkades ontstaan. Door Polariteitsmassage wordt de energiedoorstroming bevorderd, blokkades opgeheven en het evenwicht hersteld . Dit gebeurt door bindweefselmassage en het gebruik van de ‘lange lijnen’, dit zijn energetische verbindingen die gemaakt worden tussen verschillende delen van je lichaam, waardoor de energie weer gaat stromen. Dit geeft een gevoel van welbehagen.

Een van de effecten van de massage is dat je wat afstand kunt nemen van je klacht. Je kan er als het ware even van een afstandje naar kijken. Wij hebben immers een klacht maar zijn het niet. Je kunt je ook bewust worden van de oorzaak van een klacht. Door daarover met elkaar te praten krijg je inzicht in hoe je invloed kunt krijgen op de oorzaak van de klacht.

In deze massage wordt niet alleen gewerkt aan ontspanning, maar wordt ook de spanning in het lichaam opgezocht. Op verschillende dieptelagen wordt gewerkt met spanning en ontspanning. Zowel huid-, spier- als orgaanweefsel wordt gemasseerd. Door de gerichte aandacht in de massage wordt in de lichamelijke spanning, de vastgezette emotie gevoeld. De Polariteitsmassage is een zeer totale, maar daarom ook diepgaande massage. Het helpt om rust en ontspanning te vinden. Je leert je spanning los te laten en het vermindert de klachten of laat ze helemaal verdwijnen.

Polariteitsmassage is mogelijk voor iedereen, voor jong en oud. Het is een geweldig middel bij spanningen, stress en de klachten die daarmee vaak samenhangen. Het geeft een verzachting van pijn en klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, maagklachten, vermoeidheid.


Massage brengt je van denken naar voelen...  
en van voelen naar Zijn.

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-12-2013