Hotstone massage

Hotstone massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden al de "Holdstones", in AziŽ en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur naalden, in Amerika wordt het al eeuwenlang door de Indianen gedaan en ook Japan heeft zijn eigen vorm.
Hotstone massage is een geweldig intense warmtemassage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. De hotstone massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden,wat de massage effectiever maakt. Na de massage worden hotstones op energiepunten gelegd, het voelt dan alsof warme handen nog overal energie door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

Wat doet een hotstone massage met je?
Hotstone massage stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt de hotstone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieŽn harmoniseert. Tenslotte is de hotstone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en wil relaxen.
De hotstone massage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Wat is een hotstone?:
Een hotstone is een door de natuur rondgeslepen basaltsteen of ander gladde steensoort. Basalt is een gesteente uit het diepst van de aarde dat door een vulkanische eruptie naar het aardoppervlak gestuwd wordt. Dit gesteente kan warmte vele malen langer vasthouden dan andere gesteente. Basaltgesteente heeft een grote dichtheid en is door het zeewater glad gepolijst. Al honderden jaren lang worden basaltstenen gebruikt voor massage met het positioneren op specifieke punten van het lichaam vanwege hun ontgiftende en ontspannende eigenschappen op spieren en zenuwen. De warmte van de stenen kan tot 4 centimeter in het spierweefsel doordringen.
Naast de hotstones van basalt wordt er gebruik gemaakt van sedimentstenen uit de zee bestaande uit minerale elementen die kou vast houden. Deze stenen worden gebruikt voor hun verkwikkende eigenschappen.

Indicaties
Hotstone massage is voornamelijk geschikt bij:
- spanningen
- stress (niet bij burnout)
- spier- en gewrichtsproblemen (mits niet ontstoken)
- spijsverteringsproblemen
- slechte doorbloeding
maar natuurlijk ook voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstone massage

Contra-indicaties 
De Hotstone massage is een weldadige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt. Door de invloed van de massage met warme stenen en de plaatsing van deze stenen kunnen er namelijk in specifieke situaties negatieve bijwerkingen variŽrend van zware hoofdpijn en onrust tot flauwvallen optreden.
Een aantal aandoeningen waarbij het zeer af te raden is een Hotstone massage te ondergaan:
- burnout
- ontstekingen
- besmettelijke huidaandoeningen
- psoriasis
- trombose
- kanker
- koorts
- extreme vermoeidheid en uitputting

Ook het gebruik van bepaalde medicamenten en geestverruimende middelen zijn een contra-indicatie, zoals onder andere:
- pijnstillers
- antidepressiva
- antibiotica / penicilline
- ontstekingsremmers
- prednison
- alcohol
- drugs en andere opiaten

Raadpleeg bij twijfel uw behandeld arts/specialist of het voor u mogelijk is deze massagevorm te ondergaan.

Mogelijkheden en prijzen
Een volledige Hotstone massage bestaat uit een massage van zowel de voorkant als de achterkant van je lichaam en duurt ruim een uur. Na de massage heb je de gelegenheid om rustig bij te komen. Een volledige Hotstone massage kost  Ä 40,-
Wilt U deze overheerlijke massage therapie eens zelf ervaren maak dan een afspraak!

 

|Vorige |Volgende|

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-12-2013